Kleine keuken beter voor milieu

kleine keuken

Red de aarde

Een beter milieu begint bij jezelf. Deze slogan bestaat al sinds de jaren tachtig, maar pas de afgelopen jaren brengen steeds meer mensen hem in de praktijk, of proberen dit. Met andere woorden: zuinig met energie en ontspullen! Een andere trend is echter dat we in de keuken steeds meer energie verbruiken. De milieubewuste mens gaat deze trend tegen door juist voor een kleine keuken te kiezen.

Waarom een kleine keuken?

Keukens zijn de afgelopen jaren steeds groter geworden. Wie heeft er tegenwoordig geen kookeiland? Dat staat natuurlijk haaks op het ontspullen. Ook het energieverbruik is fors toegenomen. Er komt steeds meer elektrische keukenapparatuur bij: grote oven, Amerikaanse koelkast, stoomoven, (combi)magnetron, airfryer, espresso apparaat, waterkoker, boiler onder het aanrecht en dan vergeten we er vast nog genoeg. Al deze apparaten verbruiken stroom. Laten we daarom terug gaan naar de kleine keuken.

Alleen het hoognodige

Bewust leven betekent dat je soms ook iets moet laten. Maar maak je geen zorgen, want ook met een kleine keuken kun je heerlijke gerechten op tafel zetten. In een kleine keuken is alleen plaats voor het hoognodige. Een werkoppervlak, gootsteen, kookplaat en misschien een oven of combimagnetron. Zo deden we het vroeger ook en het scheelt heel wat afval en stroomverbruik.

Leef bewust en kies een kleine keuken

Van een grote keuken overstappen naar een kleine keuken is even wennen, maar wel de moeite waard, omdat je het milieu hiermee ontlast. Dat kost misschien in het begin een beetje moeite, maar niet zo lang geleden hadden we al die nieuwe apparaten ook niet. Was het leven vroeger zo slecht? Door over te stappen weet je in ieder geval zeker dat de toekomst beter zal zijn! Heb jij al een kleine keuken en heb je tips om de overstap wat makkelijker te maken? Stuur ze gerust door via ons contactformulier