Verhuiswagen huren

Dirk Vervaet

Als je gaat verhuizen moet je al jouw bezittingen van je oude woning naar je nieuwe woning brengen. Hier zul je dus transport voor nodig hebben. Een verhuiswagen huren is dan de oplossing. Je kan er voor kiezen om een verhuiswagen te huren met of zonder verhuizers. Ben je op zoek naar een verhuiswagen?

Wat voor soorten verhuiswagens zijn er?

Als je op zoek bent naar een verhuiswagen moet je eerst weten wat voor verhuiswagen je nodig hebt. Je hebt ze namelijk in verschillende soorten en maten. Bedenk eerst wat het minimale en maximale laadvermogen is dat je nodig hebt. Daarna kan je een keuze maken over wat voor afmetingen de verhuiswagen nodig zal hebben.

Naast de afmetingen heb je ook nog verschillende soorten verhuiswagens waar je uit kunt kiezen. Zo kan je een verhuisbusje huren, een verhuiswagen met lift huren of een verhuiswagen met laadklep huren.

Dirk Vervaet

Verhuisbus

Een verhuisbusje heeft een kleiner laadvermogen en wordt daarom vaak gebruikt door mensen die zelf willen verhuizen en niet veel grote spullen hoeven te verhuizen. Dus als je een kleine verhuis hebt kan dit de keuze zijn voor jou. Deze verhuisbusjes hebben een gemiddeld laadvermogen van 7 tot 16 m3 en je mag deze besturen met een B-rijbewijs.

Verhuiswagen met lift

Volgens Dirk Vervaet is een verhuiswagen met lift is erg handig wanneer je naar een hogere verdieping verhuist of je trapgat te klein is om grote spullen naar boven te tillen. De verhuislift die je nodig gaat hebben verschilt natuurlijk. De meeste verhuisliften kunnen 250 kg tillen, maar meer kan ook geregeld worden.

Verhuiswagen met laadklep

Een verhuiswagen met laadklep kan erg helpen wanneer je zware spullen hebt die in en uit de verhuiswagen getild moeten worden. Je kan al de zware spullen op de laadklep zetten en dan tilt de laadklep vervolgens alles omhoog zodat je het in de verhuiswagen kan plaatsen.