De 5 tips die jouw verhuizing soepel laat verlopen.

Verhuizen is een grote klus, maar met genoeg voorbereiding kan het bijna niet fout gaan. Je kunt natuurlijk zelf je verhuizing regelen, maar dit kost vaak veel tijd en moeite. Je kunt ook hulp vragen bij je boekhouder of je kunt een makelaar inschakelen. Verder is het belangrijk waar je woont. Als je in een flat of appartementencomplex woont, kun je bijvoorbeeld een een verhuislift huren. Dan hoef je niet met al je spullen door het trappenhuis.

Om goedkoop te kunnen verhuizen kun je veel dingen in eigen handen nemen. Je kunt bijvoorbeeld een wat grotere auto van een kennis lenen om daarmee je spullen te verhuizen. Goedkoop verhuizen moet je zien als een sport waar het doel is om zo min mogelijk geld uit te geven.

Tips voor als je gaat verhuizen.

Met deze verhuistips kun je je verhuizing laten verlopen met een stuk minder stress.

1. Op tijd beginnen.

Erg belangrijk is het om op tijd te beginnen met het plannen met je verhuizing. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met spullen in te pakken in dozen. Probeer bijvoorbeeld elke dag 1 doos in te pakken, zodat je meer opslagruimte creëert.

2. Werk georganiseerd.

Om de orde te bewaren is het handig om gestructureerd te werk te gaan. Gebruik bijvoorbeeld voor elke kamer andere dozen of nummer de dozen. Je kunt dan op papier zetten in welke doos wat zit, bijvoorbeeld in doos 7 zitten de spullen uit de slaapkamer.

3. Let op de details.

Let ook goed op de details. Zitten de laden van je niet te vol? Anders kan dit schade veroorzaken. Zorg dat je servies, glazen of andere breekbare spullen zorgvuldig inpakt en vervoert. Je kunt ze in papier wikkelen bijvoorbeeld of in een theedoek.

4. Maak een checklist.

Om te zorgen dat je niets vergeet is het handig om een checklist te maken. Hierop zet je alles wat je moet meenemen en nog moet doen. Een belangrijk detail wat mensen soms vergeten is een adreswijziging. Na de verhuizing zal dan de post naar je oude adres gaan in plaats naar je nieuwe adres.

5. Vul je verhuisdoos goed!

Zorg ervoor dat je je verhuisdoos goed vult. Je kunt vulmateriaal als bijvoorbeeld bubbeltjesplastic gebruiken om te voorkomen dat je spullen gaan schuiven tijdens de verhuizing. Je kunt kostbare spullen vaak vervoeren in de originele verpakking, stop bijvoorbeeld je tv in de doos waarin je deze gekocht hebt.