Wat moet je weten over het gebruik van een sedumcassette?

Eén van de eerste zaken die je zal moeten doen wanneer je van plan bent om een groen dak te realiseren is natuurlijk voor jezelf bepalen op welke manier deze moet worden gerealiseerd. Gebruikmaken van een zogenaamde sedumcassette kan dan een zeer interessante keuze zijn. Door de jaren heen is gebleken dat heel wat mensen hier de voorkeur aan geven. Dat omwille van verschillende redenen. Door te kiezen voor het gebruik van een zogenaamde sedumtray zorg je er namelijk in eerste instantie voor dat je altijd bent verzekerd van een uitstekende oplossing voor je groendak. Dat is echter niet alles. Deze oplossing wordt immers niet alleen geboden voor de korte, maar ook voor de lange termijn. Meer weten? Dan moet je vooral even snel verder lezen!

Wat is een sedumcassette eigenlijk? 

Eigenlijk zouden we een sedumcassette het best kunnen omschrijven als een soort van ondiepe plantenbak. Voor deze plantenbak geldt dat ze is opgebouwd uit verschillende lagen. Voor de bovenste laag geldt dat ze bestaat uit sedumplanten. Er kan in de praktijk gebruik worden gemaakt van verschillende soorten. Denk wat dit betreft onder meer aan de volgende opties:

  • Sedum hispanicum;
  • S.exangulare;
  • S.album;
  • S.acre;

Eventueel is het ook nog mogelijk dat er gebruik wordt gemaakt van andere soorten sedumplanten. Voor een dergelijke cassette geldt dat ze erom bekend staat ongelofelijk interessant te zijn. Dit niet alleen omdat ze het mogelijk maakt om een groen dak in een mum van tijd te realiseren, bovendien zal je ook nog eens kunnen vaststellen dat ze over een beperkt gewicht beschikken. Het gewicht bedraagt dan ook in de praktijk niet meer dan 60 kilogram per vierkante meter. Ook daken met een beperkte draagkracht kunnen dus voorzien worden van sedumcassettes. 

Op welke voordelen kan je precies rekenen? 

Gebruikmaken van een sedumcassette voor het realiseren van een groendak brengt in de praktijk tal van verschillende voordelen met zich mee. In eerste instantie is het dus zo dat je er op een efficiënte manier een prachtig groendak mee kan realiseren waar je langdurig genot van zal ondervinden. De efficiente wijze waarop je groendak kan worden gerealiseerd is het gevolg van het feit dat de planten eigenlijk al volgroeid zijn wanneer ze op je dak worden geplaatst. In het verleden was dat niet het geval waardoor er veelal nog behoorlijk wat tijd verloren ging. Ga jij er dus met andere woorden ook voor kiezen om een groendak te realiseren? Dan zal je kunnen vaststellen dat kijken in de richting van het gebruik van sedumcassettes zonder meer de moeite waard kan zijn. 

Conclusie; gebruikmaken van sedumcassettes is het overwegen waard

Een sedumcassette gebruiken zorgt ervoor dat je in de praktijk bent verzekerd van een groot aantal interessante voordelen. Niet alleen beschikt een dergelijke cassette namelijk over een beperkt gewicht, daarnaast zal je ook nog eens tot de conclusie komen dat je groendak meteen echt vorm krijgt. Je hoeft dus niet meer zoals vroeger vele maanden te wachten voordat de planten volgroeid zijn. Nog een bijkomend voordeel is dat sedumplanten ongelofelijk goed opgewassen zijn tegen de weersomstandigheden. Of het nu met andere woorden stevig gaat vriezen of de temperaturen richting de 30 à 35 graden klimmen, in beide gevallen zal je groendak over haar meest optimale uitstraling blijven beschikken.