3 redenen om in 2023 thuis een eigen laadpaal te plaatsen

3 redenen om in 2023 thuis een eigen laadpaal te plaatsen
Als je de overstap maakt naar een elektrische auto, is het belangrijk dat je hem op kunt laden wanneer het jou uitkomt. Een laadpaal thuis laten plaatsen is dan vaak de beste optie, omdat het zowel goedkoper als handiger is dan gebruikt te maken van een openbare laadpaal. In dit artikel gaan we er dieper op in!

Veel voordeliger dan een publieke laadpaal

Met een eigen laadpaal ben je veel voordeliger uit. Je hoeft geen abonnement te betalen en betaalt ook geen startkosten. Bovendien is thuis laden met stroom uit je eigen laadpaal veel goedkoper dan wanneer je gebruikmaakt van openbare of publieke laadpunten. Helemaal als je ook nog zonnepanelen hebt, waardoor de stroom die jouw auto nodig heeft om de accu op te laden volledig gratis is.

Nooit meer wachten

Je eigen laadpaal betekent ook dat er nooit meer iemand anders aansluit op “jouw” laadpaal, zoals bij openbare of publieke laadpunten natuurlijk wel het geval is. Het is in feite net alsof je een eigen tankstation hebt! En daarbij is natuurlijk altijd plek voor jouw auto. En of dat nog niet mooi genoeg is, staat je auto dan ook nog eens elke avond op je eigen oprit!

Veiligheid

Doordat je op eigen terrein kunt laden, staat je auto bovendien een stuk veiliger dan op een openbare parkeerplek. Autodieven zijn brutaal, maar wel risicomijdend. Op je eigen oprit zet je er gewoon een lamp met bewegingssensor op. Dat schrikt af en je auto staat een stuk veiliger!

Conclusie

Wanneer je graag voordelig je auto op wilt laden, kies dan voor het laten plaatsen van een eigen laadpaal bij je thuis. En naast dat het voordelig is – zeker in combinatie met zonnepanelen – is het ook nog eens veel handiger omdat je nooit hoeft te wachten totdat er een laadpaal in de buurt vrij is en staat hij veiliger dan op een openbare parkeerplek.