Wat je moet weten als je een kinderbed gaat kopen  

Het is eindelijk zover. Je baby is officieel een peuter geworden en daarom is het natuurlijk een grote stap om over te gaan naar een kinderbed. Of je kind is na zijn eerste kinderbed toe aan een nieuw kinderbed. Maar wat moet je nou eigenlijk weten bij een kinderbed kopen? Je moet natuurlijk weten wat je kind voor soort bed wil, want je hebt ze natuurlijk in verschillende thema’s en formaten. En hoe zit het dan met de ruimte in de slaapkamer? In dit artikel geven wij je tips waar je op moet letten.  

Formaat en thema’s van een bed 

Bedden worden aangeboden in veel verschillende formaten, vormen en thema’s. Je hebt thema’s voor jongens of meisjes maar je hebt ook neutrale thema’s wat voor alle kinderen heel interessant is. Een typisch thema voor een jongensbed is bijvoorbeeld een bed in de vorm van een auto. Je kunt ook de kamer muren en decoratie hierop aanpassen. In verschillende thema’s heb je dus voldoende keuze waarop je ook de rest van de kamer op kan laten aansluiten. Daarnaast heb je verschillende soorten modellen zoals bijvoorbeeld een bed waarbij je een logeerbed kan uitschuiven, een hoogslaper waarbij je onder het bed een bureau hebt, of juist een ruimte waar je een tv hoek voor je kind kan creëren. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het voor jou kind niet spectaculair hoeft te zijn en een normaal bed met leuke kleuren ook gewoon voldoende is. Tot slot is het natuurlijk niet verkeerd om vooraf te denken over hoeveel ruimte de kamer beschikt, en wanneer je de afmetingen van het bed hebt deze ook even uitmeet in de slaapkamer. 

Budget voor een kinderbed  

Natuurlijk is het zo, hoe beter de kwaliteit van een bed of hoe spectaculairder een bed is, hoe duurder de prijs van het bed zal zijn. Denk daarom goed na over het budget wat jij aan een nieuw bed wil besteden. Vergeet niet wanneer je bijvoorbeeld een hoogslaper koopt, deze vroeg of laat toch weer het huis uit gaat gezien het vaak door kinderen gekozen wordt omdat het er leuk uit ziet. Een waardevolle tip is om altijd een spaarpotje voor je kind te hebben zodat je bij het aanschaffen van nieuwe spullen voor de slaapkamer niet teveel eisen hoeft te stellen aan een bed. 

Tips voor het letten op de kwaliteit 

Voordat jij je aankoop voor een nieuw kinderbed gaat doen, hier nog wat tips om te zorgen dat je zeker weet dat het goed zit met de kwaliteit van het bed. Ten eerste, kinderen houden van mooie kleuren, let daarom op of de verf van het bed niet snel loslaat. Bekijk daarnaast ook of de materialen van het bed ook stevig genoeg zijn, niets is vervelender dan een bed dat een paar maanden na aanschaf wiebelig op de grond staat. Kijk ook naar het bed of het materiaal ervan niet snel beschadigd, en of er niet snel splinters vanaf komen. Heb je deze tips goed nagelopen? Dan kun je als laatste nog kijken of het bed goed is om op te liggen, het is natuurlijk niet de bedoeling dat je kind last krijgt van rugpijn op een vroege leeftijd, of dat je kind slecht slaapt door een te hard matras.