Waarom zou je een sedum dak aanschaffen?

Een dak is een dak, zo denken sommigen. Maar een dak is meer dan alleen een plaat boven je muren dat het regenwater buitenhoudt; een dak kan veel belangrijke functies vervullen, vooral een sedum dak. Een sedum dak is erg veelzijdig en kent vele sterke kanten die in haar voordeel pleiten. Er zijn dan ook steeds meer bedrijven, zoals De Dakvergroeners, die groenere daken zoals sedum dak meer onder de aandacht willen brengen. En terecht, want groendaken zijn een van de beste uitvindingen van de afgelopen tijd, zowel op economisch, ecologisch en maatschappelijk gebied.

Ecologisch verantwoord

Allereerst zorgt een sedum dak ervoor dat water wordt geabsorbeerd. dit komt door de water buffering in de planten, het substraat en de drainage. Op die manier vertraagt het de afvoer van water naar het riool. Bovendien wordt regenwater zo gezuiverd en verdampt door de planten. Ook word de lucht gezuiverd doordat er planten op het dak staan die doen aan fotosynthese, waarbij CO2 wordt omgezet in zuurstof. Ook filteren de plantjes op het sedum dak fijnstof uit de lucht.. Op deze manier is een sedum dak de perfecte manier om jouw steentje bij te dragen aan klimaatbestendig bouwen. Uiteraard hebben De Dakvergroeners meerdere groene daken die bijdragen aan het klimaat.

Voordeel voor uzelf

Ook voor uzelf is het prettig om in een huis te leven met een sedum dak erop. De sedumplantjes werken namelijk als een buffer of demper, waardoor geluid van buitenaf minder binnendringt in uw huis en vice versa. U hoeft dus niet langer bang te zijn dat de buren last van u hebben of u kunnen horen wanneer u harde muziek op heeft staan of uw stem verheft. Bovendien is het ook een dak dat minder onderhoud vergt: het sedum dak beschermt tegen weersinvloeden zoals felle zon, harde regen of storm, en heftige temperatuurswisselingen. Zo gaat uw dakbedekking twee tot drie keer zo lang mee.