Tips voor een egale tegelvloer

Hoe je een egale tegelvloer legt met behulp van Levelingclips

Grote vloertegels worden steeds populairder. Maar mooi vlak leggen valt nog niet mee want een vloer is nooit 100% vlak en dat zie je beter terug naarmate de tegels groter worden. Gelukkig zijn er levelingclips! Deze clips maken het mogelijk om de hoogteverschillen tussen de tegels op te vangen en een strakke, evenwichtige look te creëren. Maar hoe werkt een levelling systeem? In deze blogpost leggen het je stap-voor-stap uit.

Stap 1: Voorbereiding

Verzamel alle materialen en zorg ervoor dat je een levelingcliptang, levelingclips en voldoende kegs hebt. Ook een waterpas mag niet ontbreken. Ga vervolgens aan de slag met het voorbereiden van de basis. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon is, droog en en dat je bekeken hebt waar de vloer het laagste is, voordat je begint met het leggen van de tegels. Dit laatste is belangrijk omdat de clips maar een beperkte hoogte of diepte kunnen compenseren. Begin je op een ongunstig punt dan kun je hoogte of diepte tekort komen. Meet dus het hoogteverschil op en begin in het midden.

Stap 2: Gebruik levelingclips

Strijk een gedeelte van de vloer in met tegellijm (met de lijmkam) strijk ook de achterkant van de tegel in met lijm. Begin dan met het plaatsen van de tegels en de levelingclips. De clips worden geplaatst tussen twee tegels en klem je vast door met de tang de keg ertussen te persen. Zo blijven de tegels op gelijke hoogte ondanks de niet niet geheel gelijke ondergrond. Het uitstekende deel van de clips breek je na het drogen van de tegellijm eenvoudig af.

Stap 3: Werk af met voegmortel

Als laatste ga je de tegels voegen. Dit zorgt voor extra stevigheid en voorkomt dat vocht en vuil ondere de tegels komt. En van de levelingclips is hierdoor niets meer te zien! Laat nu alles goed drogen en zie dat het eindresultaat perfect is!

Perfect systeem voor een gegarandeerd vlakke tegelvloer

Levelingclips zijn ideaal wanneer je grote tegels gaat leggen! Door gebruik te maken van dit systeem liggen je tegels altijd vlak! En alsof dat niet genoeg is, is dit systeem ook nog eens heel makkelijk om toe te passen. Wat wil je nog meer? Met levellingclips bereik je net zulke mooie resultaten als de professionals – die natuurlijk ook gewoon levelingclips gebruiken!