Waarom domotica voor iedereen is die van comfort houdt

Als jij, zoals waarschijnlijk ieder normaal mens, van comfort houdt, dan zijn domotica de oplossing voor jou. Wellicht zegt het je vrij weinig, helemaal niets of blijk je zometeen een verkeerd beeld te hebben gehad van wat domotica betekent en/of inhoudt. Dit is niet vreemd, domotica is namelijk een term die nog niet zo lang bestaat. Net als vele ‘-otica’s, is dit een term die berust op modernisering en recente ontwikkelingen. Het gaat namelijk om alle elektronica en digitale systemen die in en rondom je huis kunnen worden toegepast en/of aangebracht. Voorbeelden hiervan zijn zo breed en gevarieerd als maar zijn kan. Denk bijvoorbeeld aan elektrisch rolgordijnen en slimme verlichting. 

Wat zijn domotica?

Zoals gezegd, zijn domotica alle systemen en elektronica die in en rondom je huis kunnen worden geïnstalleerd. Populaire voorbeelden hiervan zijn de cv-ketel, verlichting, een alarminstallatie, camera’s en deuren en ramen. Dit zijn allemaal voorbeelden van domotica die bijvoorbeeld Somfy België aanbiedt. Nu je weet wat het inhoudt, vraag je je af wat dat voor je betekent. Daar is een simpel antwoord op:gemak en comfort. (En zelfs: duurzamer en goedkoper leven, met een lager energieverbruik).

Gemak en comfort

Door het inzetten van domotica investeer je een relatief enorm laag bedrag om jezelf enorm veel tijd, moeite en handelingen te besparen. Denk hierbij aan het aan- en uitschakelen van apparatuur als de verwarming, verlichting en sprinklers. Verder kun je je alarminstallatie en camera’s eveneens allemaal vanuit hetzelfde punt en dezelfde app bedienen. De mogelijkheden zijn eindeloos, of je nu gewoon tijd wilt besparen voor jezelf, kosten wilt besparen of enorm lui bent; domotica kent geen grenzen. Tegenwoordig zijn er zelfs waterkokers, koffiezetapparaten en ovens die verbonden zijn met internet en op die manier aangesloten kunnen worden op je domoticasysteem.