Lamelparket

Genieten van een voordelige echt houten vloer

Als u op zoek gaat naar een nieuwe vloer voor in uw woning of kantoor, komt u een enorm aanbod vloeren tegen. De ene vloer is mooier en beter dan de andere, en een andere vloer is bijvoorbeeld ook weer veel duurder of goedkoper dan de andere. Mogen wij u in dit blog daarom het lamelparket voorstellen. Dan heeft u hier geen hoofdbrekers meer over als u bij de vloerspecialist het aanbod aan het bekijken bent. Doe er dus gerust uw voordeel mee.

Echt houten vloer

Als u graag een houten vloer in uw woning wilt leggen, maar u vindt een robuuste houten vloer eigenlijk te duur in aanschaf, dan is kiezen voor lamelparket heel logisch. Waarom? Lamelparket is gemaakt van echt hout en heeft zelfs een toplaag van echt kwaliteitshout. Het verschil met een massieve houten is daardoor met het blote oog eigenlijk niet waarneembaar. Wat dat betreft, biedt een vloer van lamelparket dezelfde sfeer en warmte van een echte houten vloer. Bovendien heeft u met lamelparket de keuze uit verschillende houtsoorten, afwerkingen en kleuren. Dus eigenlijk hoeft niet een keuze voor lamelparket u in de weg te staan.

Voordelen van lamelparket

De meerlaagse opbouw van lamelparket heeft zelfs een aantal echt aantrekkelijke vele voordelen. Deze houten vloer is opgebouwd uit meerdere lagen hout die gekruist met elkaar zijn verlijmd. Hierdoor werkt de vloer minder dan massief houten vloeren en worden de naden niet opengetrokken. En lamelparket biedt nog meer voordelen. Lamelparket:
  • werkt minder, dus geeft geen kieren in de vloer
  • heeft zeer goede akoestische eigenschappen
  • is een zeer stabiele vloer
  • Wordt in de loop van de jaren steeds mooier
  • is voordeliger in aanschaf dan massief hout
  • Geschikt voor vloerverwarming Heeft u vloerverwarming in huis? Dan hoeft u niets te vrezen. In veel gevallen is lamelparket uitstekend prima geschikt voor het plaatsen op vloerverwarming. Zowel bij een zwevende als vol verlijmde lamelparketvloer is dit mogelijk. Voor een zwevende vloer zijn speciale ondervloeren verkrijgbaar die de warmte van de vloerverwarming goed doorlaten.

    Waar en hoe lamelparket leggen?

    Lamelparket is zowel zwevend als vast verlijmd te leggen. Wilt u het in een appartement leggen? Dan is een zwevende vloer te adviseren om geluidsoverlast te voorkomen. Bij een appartement van na 2003 kunt u het lamelparket in de meeste gevallen direct verlijmd aanbrengen. Een vloerenspecialist kan verder alles vertellen over de juiste manier van leggen van lamelparket . Meer blogs lezen over wonen? Dat kunt u hier doen.