Betonvloer verven

Schilderwerk

Het verven van een betonvloer kan de ruimte een compleet transformeren. Een donkere, lelijke betonvloer wit verven zorgt bijvoorbeeld voor veel extra licht en ruimte. Voor het mooiste en langdurigste resultaat schakel je het beste een schilder in.

Wanneer de betonvloer verven?

Er zijn verschillende redenen waarom het slim is je betonvloer te verven. Als je een hele donkere ruimte hebt bijvoorbeeld en je wilt deze iets opfrissen: bijvoorbeeld in de garage! Maar ook bijvoorbeeld in een bezemkast met een betonvloer: een geverfde vloer ziet er netter uit en maakt de kleine ruimte optisch ook een stuk groter!

Wat kost de betonvloer verven?

Schilderwerk bij een betonvloer kost gemiddeld €3,50 per m² per laag. Dit is alleen de prijs voor de verf van de betonvloer. Hiervoor moet je de vloer nog goed reinigen en een goede primer aanbrengen. De vloer wordt natuurlijk intensief gebruikt, dus je wilt voorkomen dat de verf al snel begint te slijten.

Voor het reinigingsmiddel betaal je gemiddeld €3,60 per m² en de primer kost ongeveer €3,40 per m². Hoeveel je dus werkelijk kwijt bent hangt af van de afmetingen van de vloer.

Schilderwerk

Betonvloer schilderen: kosten

OmschrijvingGemiddelde prijs
Reinigingsmiddel aanbrengen€3,60 per m²
Primer laag aanbrengen€3,40 per m²
Betonvloer verf€3,50 per m²

Hoe gaat de schilder te werk?

Benieuwd hoe een schilder de betonvloer verft? Hieronder hebben we het stappenplan op een rij gezet:

·         Stap 1: ondergrond voorbereiden. De schilder maakt de betonvloer helemaal schoon en vetvrij. Hiervoor gebruikt hij een speciale betonreiniger. Mocht de vloer te ruw zijn, dan schuurt hij het oppervlak op met een staalborstel. Bij oude poreuze betonvloeren gebruikt de vakman een primer!

·         Stap 2: primer aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat de verf straks goed aan het oppervlak hecht. Uiteindelijk is de primer erg belangrijk voor een langdurig resultaat.

·         Stap 3: betonvloer verf aanbrengen. Dit is de laatste stap. Afhankelijk van de dekking van de verf brengt de schilder 1 of 2 lagen betonverf aan.