Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

op deze pagina over zonnepanelen

Je kunt er tegenwoordig niet meer omheen: zonnepanelen. Veel mensen hebben zonnepanelen op hun dak of in de tuin, maar waarom is dat? Lees verder en ontdek de voordelen van zonnepanelen. 

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

Het grootste voordeel van zonnepanelen is natuurlijk dat je veel geld bespaart. De zonne-energie die je opwekt, zorgt er namelijk voor dat je minder betaald voor je energierekening. Maar deze besparing is niet de enige reden waarom kiezen voor zonnepanelen een goed idee is. Hieronder staan een aantal redenen beschreven. 

  • Goed voor het milieu. Zonnepanelen wekken groene stroom op. Dit is stroom dat niet schadelijk is voor het milieu. 
  • Hogere waarde woning. Met zonnepanelen wordt de waarde van jouw woning automatisch hoger. Dit betekent dat wanneer je jouw woning verkoopt je er meer voor kunt vragen. 
  • Goede investering. Met zonnepanelen heb je te maken met een terugverdientijd. Deze tijd is ongeveer 7 jaar, maar verschilt per type zonnepanelen en de manier waarop je ze gebruikt. Na deze terugverdientijd is alles wat je oplevert winst. 
  • Subsidies. In sommige gevallen kun je subsidies krijgen van de overheid wanneer je zonnepanelen aanschaft. 
op deze pagina over zonnepanelen

Hoe haal je het meeste uit zonnepanelen? 

De voordelen van zonnepanelen die hierboven worden genoemd zijn eigenlijk alleen van toepassing wanneer je ook daadwerkelijk het beste uit je zonnepanelen haalt. En er is een manier waarop je dat kunt doen. 

Bij zonnepanelen is het belangrijk dat de panelen zoveel mogelijk zon opvangen. Dit betekent dat je ze niet moet plaatsen op een plaats waar je veel last hebt van schaduwen. Heb jij een huis met daaromheen veel bomen? Dan kun je misschien beter op zoek naar een ander alternatief dan het dak. Bijvoorbeeld door ze in de tuin, of op de schuur te plaatsen. Vervolgens is het belangrijk dat de zonnepanelen richting het zuiden gericht zijn en een bepaalde hellingshoek hebben. Voor meer informatie over de voordelen van zonnepanelen en hoe je het meeste uit deze panelen kunt halen kun je terecht op op deze pagina over zonnepanelen.