Wat is PU lak?

Wat is PU lak?
Wie een mooie houten vloer heeft, wil hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Om te voorkomen dat je houten vloer snel slijt, kun je hem (laten) aflakken. Een milieuvriendelijke PU lak is hiervoor een uitstekende keuze omdat deze niet alleen goed beschermd, maar ook het milieu minder belast dan andere lakken. In dit blog bespreken we wat PU lak voor houten vloeren is en wat de voordelen zijn.

Licht elastisch, sterk en slijtvast

PU oftewel Polyurethaan is een synthetisch polymeer, dat gebruikt wordt bij de vervaardiging van een breed scala aan producten. En dus ook als lak voor houten vloeren. Het heeft een harde en een zachte component, waardoor het licht elastisch is, maar ook licht elastisch, slijtvast en sterk.

Warm aan de voeten

Polyurethaan neemt de omgevingswarmte op. Hierdoor voelt de vloer warm aan en is deze extra comfortabel om op te lopen. Ook zorgt de PU voor een betere doorharding van de lak, waardoor hij langer meegaat.

Minder belastend voor het milieu

Omdat PU lak voor houten vloeren op waterbasis is, bestaat hij uit emissievrije producten en plantaardige oliën. Hierdoor is hij veel minder belastend voor het milieu als reguliere lakken.

Makkelijk om schoon te maken

Een ander voordeel van PU lak is dat het eenvoudig en snel schoon te maken is. Door regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen, blijft de lak zijn glans behouden. Dit maakt het onderhoud van je houten vloer gemakkelijker en efficiënter.

Verschillende afwerkmogelijkheden

PU lak is beschikbaar in hoogglans, zijdeglans of mat, waardoor je een afwerklaag kunt kiezen die past bij je interieur. Het geeft een mooie afwerking aan houten vloeren, waardoor de natuurlijke kleur van het hout nog beter tot zijn recht komt.

PU lak uitstekende keuze voor uw vloer

Wanneer je wilt dat je mooie visgraat vloer zo lang mogelijk mooi blijft, is PU lak een uitstekende keuze. Het beschermt je vloer, is beter voor het milieu en maakt het onderhoud makkelijker. Met verschillende afwerkmogelijkheden in de vorm van hoogglans, zijdeglans en mat kun je zelfs nog een persoonlijke touch aan je vloer geven!