Waarom ik de akoestiek verbeterde

project ixta noa h 03Al geruime tijd heb ik de gedachte dat ik minder begin te horen. Dat is onprettig en een gegeven dat je zo lang mogelijk voor je omgeving verborgen wilt houden. Ik begon er wel wat over te lezen en dan bedoel ik op informatieve sites. Dat valt nog niet mee, want binnen de kortste keren zat ik op sites over gehoorapparaten. Dat waren precies de pagina’s waar ik niet naar zocht. Gelukkig had mijn zoektocht uiteindelijk het gewenste succes. Zo kwam ik heel veel nieuwe feiten te weten over akoestiek. Het belangrijkste was wel dat geluid door harde materialen wordt weerkaatst in plaats van geabsorbeerd.

bazir bonitos akoestisch licht
Hoe geluidsabsorptie mijn leven verbeterde

Dat was een ontdekking van belang voor mij. Als geluid wordt geabsorbeerd ontstaat er een rustiger leefomgeving. Het maakt niet uit of dat de woonkamer, de kantoortuin of een bedrijfshal is. Na het plaatsen van akoestische panelen in mijn woonkamer werd het geluid meer gedempt en was er veel minder nagalm. Ik kon het journaal weer letterlijk volgen. Dit principe werkt ook in de andere genoemde situaties. Akoestische panelen kunnen ook aan het plafond worden bevestigd. Zelfs akoestische verlichting helpt bij de verbetering van het leefklimaat. Ik weet nog steeds niet of mijn gehoor achteruit gaat, maar de noodzaak om een gehoorapparaat aan te schaffen voel ik niet meer.52_22c02097e4438bd2f2f3fe4a6a3ab0e1_m