Vuren voor binnen & buiten bij HOUTvakman.be

HOUTvakman.be

Vurenhout bestelt u – voordelig online bij HOUTvakman.be – de online hout specialist van België! Of u nu op zoek bent naar voordelig constructiehout voor binnen of voordelig (geïmpregneerd) tuinhout voor buiten, met vurenhout van HOUTvakman.be kiest u voor een optimale prijs/kwaliteit verhouding. 

Voor binnen.

Onbehandeld vurenhout is ideaal geschikt voor binnen, bijv. voor constructie-, stijl- en regelwerk voor vloeren, wanden & kapconstructies, vloer-, wand- & plafond betimmering, maar ook kozijnen, ramen, deuren en trappen. Bent u op zoek naar hout met een dragende functie, dan kan het goed zijn dat u op zoek bent naar een specifieke sterkteklasse. Met name onze vuren balken en ‘dikkere” planken worden vaak met een specifieke sterkteklasse geleverd, veelal C18 en C24. Indien deze klasse bekend is wordt het op de product detailpagina van het betreffende vurenhout product duidelijk vermeld. Vuren is zeer prettig te verwerken & bewerken, maar onbehandeld vuren is niet geschikt voor buiten. Vurenhout is namelijk niet goed bestand is tegen vocht. 

Voor buiten.

Indien buitengebruik gewenst is, is behandeling een vereiste. Hierbij kunt u kiezen voor geïmpregneerd vuren, of thermo vuren.  Het impregneren beschermt het vurenhout tegen weersinvloeden, schimmels en insecten en resulteert dan ook in een hogere duurzaamheidsklasse: 3 in plaats van 4. Geïmpregneerd vurenhout (voor buiten) staat bekend als voordelig tuinhout met een optimale prijs/kwaliteit verhouding. Dit vurenhout wordt veel toegepast voor schuttingen, tuinhuisjes, pergola’s en speeltoestellen. 

De meeste mensen vinden dit vaak niet het meest “mooie” tuinhout, vandaar dat u bij HOUTvakman.be ook andere opties heeft. Laten we beginnen met onze collectie zwart vurenhout, vuren voor buiten met een stoer accent, enorm populair voor zichtwerk. Of kiest u voor red class wood, dit combineert de scherpe prijs & praktische voordelen van stabiel (KD) verduurzaamd vuren met de uitstraling van douglas. Daarnaast kunt u ook kiezen voor het duurzame thermisch gemodificeerde vurenhout, met duurzaamheidsklasse 2 onbehandeld buiten te verwerken: heel mooi!