Vloerverwarming in een appartement? Kies voor noppenplaten vloerverwarming

huis bouwen

Vloerverwarming in een appartement? Kies voor noppenplaten vloerverwarming

Wanneer je vloerverwarming wilt (laten) leggen in een appartement, kom je voor een aantal problemen te staan. Zo heb je niet de mogelijkheid om de vloer in te frezen en is de isolatie minimaal, waardoor de efficiëntie te wensen overlaat. Het noppensysteem biedt dan uitkomst. Deze wordt namelijk over de betonvloer heen gelegd, heeft slechts een geringe opbouwhoogte en zorgt ook nog eens voor een betere isolatie. De ideale oplossing voor appartementen dus. In dit blogartikel lees je alle in-en-outs over noppenplaat vloerverwarming.

Wat zijn noppenplaten en hoe werkt het?

Bij noppenplaten vloerverwarming worden er een soort grote lego platen over de vloer van het appartement gelegd. Zo hoeft de vloer niet te worden ingefreesd en kan de verwarmingsslang eenvoudig tussen de noppen worden ingeklikt. Hierna wordt de vloer afgesmeerd en kun je er een vloer naar keuze overheen leggen. Dat maakt noppenplaten vloerverwarming niet alleen een eenvoudige, maar ook een snelle methode om vloerverwarming aan te leggen.

Noppenplaten hebben ingebouwde isolatie

Er bestaan meerdere soorten vloerverwarming, die geschikt zijn voor in appartementen. De reden dat in appartementen vaak voor noppenplaten vloerverwarming wordt gekozen is mede te danken aan de isolerende eigenschappen van deze methode. De noppen zijn namelijk niet hol, maar gevuld met isolatiemateriaal. Hierdoor zijn ze zowel isolerend als geluiddempend. Dat maakt de vloerverwarming effectiever en zuiniger. En je hebt minder last van het geluid van de buren en visa versa.

Ideaal voor in appartementen

De installatie van noppenplaat vloerverwarming is snel achter de rug. Dit handige systeem is namelijk vaak al binnen een dag gelegd. Verder zullen ook de buren blij zijn dat er niet in de vloer hoeft te worden gefreesd. En dankzij de lage inbouwhoogte blijven de aanpassingen aan je appartement, zoals het inkorten van deuren, beperkt. Ook zorgt noppenplaat vloerverwarming voor een gelijkmatige opwarming, wat het wooncomfort ten goede komt. En je verbetert er direct de isolatiewaarde van je vloer mee. Hierdoor is de vloer sneller op temperatuur, én bespaar je ook nog eens op de stookkosten omdat er minder warmte verloren gaat. Met andere woorden: noppenplaat vloerverwarming is ideaal voor wie zonder al te veel heisa zijn appartement duurzaam wil verwarmen. Lees hier meer artikelen over verbouwen.