Vijf wetenswaardigheden voor als je kunststof rijplaten gaat aanschaffen

Ben je van plan om kunststof rijplaten te kopen? Dan ben je zeker niet de enige. Steeds meer mensen zien het gemak en de voordelen van deze rijplaten in. Toch is het belangrijk om op een aantal zaken te letten bij de aanschaf van kunststof rijplaten. Want niet elke kunststof rijplaat is hetzelfde. In deze blog delen wij vijf tips die helpen bij het kiezen van een goede kunststof rijplaten.

Tip 1 Kijk naar de kwaliteit van de kunststof rijplaten

Natuurlijk wil je kwalitatief goede kunststof rijplaten kopen. Maar wat is kwaliteit in dit geval? Bij kunststof rijplaten is het belangrijk om te letten op het laadvermogen, de dikte van de rijplaat en het materiaal waarvan de rijplaat gemaakt is. Een goede kunststof rijplaat heeft een laadvermogen van minimaal 80 ton en een dikte van minimaal 15 millimeter. Bovendien is het aan te raden om te kiezen voor een rijplaat gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Zo ben je niet alleen duurzaam bezig, maar ben je ook verzekerd van een lange levensduur van de rijplaten.

Tip 2 Kijk naar de gebruiksgemak van de kunststof rijplaten

Een ander belangrijk punt bij de aanschaf van kunststof rijplaten is het gebruiksgemak. Hierbij kun je denken aan de vormgeving van de rijplaten en het gewicht van de rijplaten. Het is aan te bevelen te kiezen voor rijplaten met afgeschuinde hoeken. Dit zorgt voor een makkelijke berijdbaarheid en verminderd de kans op schade aan de rijplaat. Ook is het prettig als de rijplaten licht van gewicht zijn en makkelijk hanteerbaar zijn.

Tip 3 Kijk naar de milieuvriendelijkheid van de kunststof rijplaten

Kunststof rijplaten zijn al duurzamer dan stalen rijplaten, maar er zit ook nog verschil in duurzaamheid tussen verschillende kunststof rijplaten. Het is goed om te kijken of de door jou gekozen rijplaten vervaardigd zijn uit gerecycled materiaal. Hierdoor help je het milieu een handje en bovendien is het gunstig voor je portemonnee. Dit soort rijplaten zijn over het algemeen iets goedkoper en gaan relatief lang mee.

Tip 4 Kijk naar de toepassing van de rijplaten

Het is belangrijk om te kijken voor welk doel je de rijplaten wilt gebruiken. Moet het bijvoorbeeld een tijdelijke oplossing zijn? Dan zijn huur rijplaten wellicht verstandiger dan kopen. Wanneer je de rijplaten wilt gebruiken voor een langere tijd, adviseren wij om te kiezen voor kunststof rijplaten van goede kwaliteit. Daarnaast is het handig om te kijken naar de afmetingen van de rijplaten die je nodig hebt, zodat je een goede maat kunt bestellen.

Tip 5 Kijk naar de service en de garantie

Onze laatste tip betreft de service en garantie bij het aanschaffen van kunststof rijplaten. Het is altijd slim om te kijken naar de service die de leverancier biedt en wat de garantieperiode is. Mocht er onverhoopt toch iets niet in orde zijn met de rijplaten, dan is het fijn om terug te kunnen vallen op de service en garantie van de leverancier.

Samenvattend

Kunststof rijplaten bieden vele voordelen, maar het is wel belangrijk om op een aantal zaken te letten bij de aanschaf ervan. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit, het gebruiksgemak, de milieuvriendelijkheid, de toepassing en service en garantie. Als je deze tips in acht neemt bij de aanschaf van kunststof rijplaten, ben je verzekerd van een goede en meest geschikte rijplaten voor jouw doel.

Bron: https://www.induplates.be/