Split-airco of mobiele airco?

airconditioning

Welk type airconditioning moet u hebben?

Wilt u voorkomen dat het in de zomer ook binnenshuis te warm wordt om te functioneren? En dat u de hele nacht niet kunt slapen vanwege de hitte? Dan is airconditioning een must. In dit artikel vertellen we u welke airconditioning het meest geschikt is voor welke situatie.

Split-airco of mobiele airco

Op het gebied van airconditioning bestaan er twee hoofdcategorieën: de split-airco en mobiele airconditioning.

Mobiele airconditioning

Mobiele Airconditioning is verplaatsbaar, daarom zitten er vaak ook wieltjes onder. Hij blaast koude lucht uit en voert warme lucht af via een slang. Deze slang heeft een doorsnede van ongeveer 15 centimeter en voert de warmte af naar buiten via het raam of een deur. Vaak wordt hier een afdichtingsset bijgeleverd, waardoor niet ook de koele lucht naar buiten waait. De mobiele airco is geschikt voor thuis, kan slechts een aantal graden koelen en maakt redelijk veel lawaai.

Split-airco

Een split airco-doet wat u eigenlijk van een airco verwacht. Het is een klimaatbeheersingssysteem, dat een temperatuur op de ingestelde waarde kan houden en daarnaast ook de lucht kan ontvochtigen. Beschikt het model ook over filters? Dan wordt ook de lucht gereinigd. De split-airco heeft een binnen- en een buitenunit, die verbonden zijn door leidingen waar koelmiddel doorheen stroomt. Doordat ramen en deuren gesloten kunnen blijven, lekt er geen kou weg naar buiten of warmte naar binnen, zoals bij een mobiele airco. Dit verbetert de werking en maakt hem veel efficiënter. U heeft de keuze uit vloermodellen, wandmodellen en plafondmodellen. Er is dus altijd wel een geschikte plek waar u een split-airco kunt laten plaatsen. De voordelen van een split-airco op een rijtje:
  • Ruimte stabiel op de ingestelde waarde houden
  • Ontvochtigen
  • Efficiënter dan mobiele airconditioning
  • Weinig lawaai
  • Verschillende modellen voor verschillende plekken

Split-airco of mobiele airconditioning?

Een split-airco is in principe beter dan een mobiele airco. Ze zijn stil en kunnen in iedere situatie worden toegepast. Maar wat de meest geschikte airconditioning voor u is, is ook afhankelijk van uw situatie. Huurt u en wil de huisbaas geen airco laten plaatsen? Dan moet u zich behelpen met een mobiele airco. Maar geen zorgen, ook die zal u heel wat verlichting brengen tijdens de warme dagen. Voor vragen over dit artikel of over airconditioning neemt u contact op.