Spiegels in alle soorten en maten die je maar kunt verzinnen

Spiegels worden alsmaar populairder en zijn ook niet langer meer een functioneel voorwerp dat je in een badkamer, de wc of de slaapkamer plaatst. Ze komen ook steeds vaker voor in woonkamers en zelfs in keukens. Een spiegel is ook multifunctioneel, want je kunt het voorwerp gebruiken om jezelf op te maken of te scheren, om te kijken of je kleding wel staat en je kunt er ook een kamer ruimtelijker mee maken. Vooral de laatste functie is interessant. Het grote voordeel is ook dat je spiegels in verschillende soorten en maten kunt kopen en in onze blog vertellen we er meer over.

Spiegels in de Barok stijl

Spiegels in de Barokstijl zijn enorm populair, omdat de lijst heel sierlijk is. Doorgaans hebben de lijsten een hoog reliëf en op de hoeken kunnen mooie ornamenten zijn bevestigd. In de regel zijn deze lijsten bruin- of goudkleurig, maar tegenwoordig is het ook heel normaal om voor witte, zwarte of zilveren Barok lijsten te kiezen. 

Een moderne lijst

Het moderne interieur is enorm populair en een belangrijk kenmerk is dat bijvoorbeeld de lijsten die worden opgehangen minimalistisch zijn. Dat geldt dus ook voor spiegels in een moderne inrichting. Minimalistische lijsten hebben in de regel een strak design en vooral zwarte en zilveren lijsten van metaal of aluminium zijn immers populair. Maar je kunt ook kiezen voor een witte of gouden lijst. Een lijst met een driedimensionaal effect is ook een product dat steeds vaker voor het moderne interieur wordt uitgekozen.

Elegantie met spiegels met een klassieke lijst

Spiegels met een klassieke lijst zijn elegant en komen ook uitstekend tot hun recht in een klassiek interieur. Omdat veel mensen nog altijd een klassiek interieur hebben of samenstellen, is de keuze voor klassieke spiegels die vaak plaatsvindt. De klassieke lijst kun je in verschillende vormen, maten en kleuren aanschaffen. Denk aan mooi sierlijke lijsten in het zwart of zilver, maar ook witte en gouden lijst worden steeds vaker gekozen. In een klassiek interieur zou een lijst in de Barokstijl ook nog bestaansrecht hebben.

Industriële lijsten

Industriële interieurs zie je steeds vaker terug en bij deze stijl zien we vaak combinaties van metalen en houtsoorten. De lijsten van spiegels hebben dan ook doorgaans een stoer karakter en worden in het zwart of het zilver aangeschaft. Ondanks dat is de witte lijst ook aan een opmars bezig. Een industriële lijst kun je ook in verschillende vormen en maten bestellen en je kunt zelfs de keuze maken of je kiest voor een lijst met een brede of juist een dunne rand. 

Een lijst in de Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl is misschien wel de meest populaire stijl van het moment, omdat deze stijl zowel sfeervol als modern is. Een Scandinavisch interieur bevat doorgaans veel wit tinten en natuurlijke producten. Houten meubels en woonaccessoires vind je dan ook volop terug in dergelijke inrichtingen. Ook woonaccessoires van goud lijken steeds vaker hun weg te vinden binnen een Scandinavische inrichting. Lijsten kun je op Verno.com eveneens in verschillende kleuren verkrijgen, maar er wordt ook redelijk vaak voor hout en de houten kleur gekozen. Uiteraard zou je tegenwoordig ook voor mooie spiegels met een gouden lijst kunnen kiezen.