Salvia, de plant die niet mag ontbreken in jouw tuin!

salvia

De Salvia plant is een plant die heel vaak gebruikt wordt als borderplant. En dat is niet zonder reden, want deze prachtige en kleurrijke plant is bijzonder onderhoudsvriendelijk. Hier kunnen zelfs de mensen die helemaal geen groene vingers hebben mee over weg.

De Salviaplant, ook wel salieplant genoemd, is verkrijgbaar in 30 verschillende soorten. Daarnaast zijn er ook verschillende kleuren. Zo kun je kiezen voor een mooie paarse kleur, maar ook blauw en roze zijn een goede optie. De planten trekken daarnaast bijen, vlinders en hommels aan, perfect voor meer biodiversiteit in jouw tuin!

salvia

Hoe moet je een Salvia plant verzorgen?

Verzorging van planten hangt af van het soort plant. Het onderhoud van de Salvia plant is over het algemeen vrij simpel.

Te beginnen met het planten. De meest optimale tijd om een salieplant te planten is in het voorjaar. Sommige winterharde soorten kunnen ook in het najaar geplant worden, maar in de meeste gevallen is het voorjaar aan te raden. Gedurende de winter zitten er namelijk weinig voedingsstoffen in de aarde, waardoor de plant niet optimaal zal groeien.

Daarnaast is het belangrijk dat de plant in de (volle) zon staat, in een goed doorlatende grond. Ze hebben niet veel water nodig. Wanneer je de plant na de bloei knipt, bloeien ze later in de zomer nog een keer.

Kortom is de Salvia plant dus een perfecte aanvulling voor jouw tuin!