Het installeren van LED tl-armaturen

led tl-armatuur

Het hebben van een goede lichtbron kan van essentieel belang zijn. Bijvoorbeeld op een kantoor of werkplaats, maar ook in een garage, keuken of badkamer. Waar vaak tot op heden een gangbare tl buis altijd goed zijn werk heeft gedaan, gaan veel mensen nu over op de nieuwe en verbeterde LED tl-armatuur. Dit heeft zo zijn redenen. De gangbare tl buis vrbruikt om te beginnen mer energie dan een LED tl-armatuur. Een bijkomend nadeel is dat van die energie er ook veel wordt verspild. De oude tl armaturen verspillen tot wel 80-90% aan energie die nooit wordt omgezet in licht. Daarnaast is er ook nog een ander nadelig verschijnsel bij de gangbare tl buis, namelijk het flikkeren of knipperen. Mensen die in tl licht werken kennen dit verschijnsel maar al te goed. Het haalt je al snel uit je werk en leidt je enorm af.

led tl-armatuur

De goede kanten van een LED tl-armatuur

Daarom is het ook een logisch verhaal om over te stappen op led tl. Dat vervelende geknipper en geflikker is hiermee definitief verleden tijd. Ook in een led tl veel effectiever als het gaat om energie. Een led tl gebruikt 100% van de energie. Er is dus geen verkwisting. En dat scheelt enorm op de energierekening. Daarnaast is led verlichting tegenwoordig in vele soorten kleuren te verkrijgen. Voorheen, toen led nog in de kinderschoenen stond was er niet veel keuze. Nu wel. Van koud en fel licht tot warm en gedimd licht is geen enkel probleem meer.

Hoe te installeren?

Het installeren van een volledig led armatuur is vrij eenvoudig. Ze worden geleverd met een geaarde stekker. Het is dus in de meeste gevallen een kwestie van plug en play. Om de led armatuur te bevestigen hoef je ook niet bepaald je hand om te draaien. Bij de meeste varianten zitten twee beugels geleverd die je zonder problemen snel en makkelijk kunt bevestigen aan ofwel het plafond ofwel een muur. De gehele armatuur is dan ook meestal niet groter dan de traditionele varianten van de tl armaturen. De installatie van de led armaturen is voornamelijk gebaseerd op gemak.