Duurzame vloerbedekking voor uw woning

Milieubewust interieur in uw woning

Als het aankomt op het inrichten van een woning, maken mensen steeds vaker de keuze om hun woning duurzaam en milieubewust in te richten. Dit wordt vaak gedaan op het gebied van meubels, gordijnen en vloeren. Nu lijkt het kiezen van duurzame vloerbedekking misschien niet het meest effectief voor het milieu, het is belangrijk om te beseffen dat alle kleine beetjes helpen. Daarom krijgt u in dit blog van ons wat tips voor duurzame vloerbedekking.

Een duurzame vloer

De meest duurzame optie voor een vloer, is vaak de vloer met de langste levensduur. Dit is omdat er bij het maken van de vloer en het vervoer ervan gebruik wordt gemaakt van vervuilende stoffen. Daarnaast hebben sommige vloeren ook vervuilende middelen nodig bij het onderhoud ervan. Hoe langer een vloer blijft liggen, hoe minder vaak er een nieuwe hoeft te worden geproduceerd of vervoerd. Het is daarbij ook meteen verstandig om een vloer te kiezen die weinig onderhoud nodig heeft met eventueel vervuilende middelen.

Tips voor de juiste keuze

Er is helaas niet één soort vloer die overal het beste voor is. Het is daarom verstandig om de juiste keuze te maken voor de ruimte waar deze komt. Denk bijvoorbeeld aan een vochtbestendige vloer voor in de badkamer. Voor het kopen van de juiste vloer krijgt u van ons daarnaast de volgende tips:
  • Bepaal vooraf goed waar de vloer aan moet voldoen. Ga voor het materiaal dat hierbij past.
  • Ga bij voorkeur voor een soort vloer waarbij al tijdens het maken ervan rekening wordt gehouden met het milieu.
  • Zorg dat u de vloer die u gekozen heeft goed onderhoudt. Dan gaat deze het langste mee.
  • Laat als het even kan uw oude vloer repareren. Koop pas een nieuwe als het echt niet anders kan.
  • Lever uw oude vloerbedekking in bij een milieustraat om deze op de juiste manier te laten verwerken.
Wilt u uw woning zo duurzaam mogelijk maken? Lees dan hier of uw woning geschikt is voor een warmtepomp!