De voor- en nadelen van spackspuitwerk

Waarom kiezen voor spackspuitwerk?

Spackspuitwerk is een machinale afwerking die veel gebruikt wordt in de nieuwbouw. Hierbij wordt er een mengsel van kunsthars, kalk bevattende pasta op een muur of plafond gespoten. Door de toegevoegde korrel, ontstaat er een mooie structuur en een nette afwerking. Dat klinkt aantrekkelijk. Moet u dan blind voor spackspuitwerk kiezen? Dat kunt u na het lezen van dit blog zelf bepalen, want we hebben de voordelen en nadelen van spackspuitwerk het voor u op een rijtje gezet.

Hoe en waarom wordt spackspuitwerk aangebracht?

Bij het spackspuiten ontstaat een nevel, waardoor het belangrijk is om alles af te plakken waar geen spack op terecht mag komen. Vervolgens wordt het spack mengsel machinaal onder grote druk op het oppervlak gespoten. De reden waarom tegenwoordig vaak voor spackspuitwerk wordt gekozen, is dat snelheid in combinatie met de prijs-kwaliteitverhouding. Deze is aantrekkelijk voor zowel aannemer als klant.

Voordelen van spackspuitwerk

Dat spackspuiten in de (nieuw)bouw zo populair is, komt natuurlijk door de vele voordelen van spackspuitwerk. Het is namelijk een hele snelle manier om een oppervlak een nette afwerking te geven met een mooie korrelstructuur. Andere voordelen van spackspuitwerk zijn:
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
  • Kan direct in kleur worden aangebracht
  • Ook geschikt voor vochtige ruimtes
  • Zeer snel aangebracht
  • Toepasbaar op verschillende ondergronden

Nadelen van spackspuitwerk

Spackspuitwerk is snel, mooi en voordelig. Bestaan er echt nadelen? Nee, eigenlijk heeft spackspuitwerk geen echte nadelen. De enige reden om niet voor spackspuitwerk te kiezen is als u niet van de korrelstructuur houdt. De andere ‘nadelen’ van spackspuitwerk hebben meer te maken met de voorbereiding. Het te bespuiten oppervlak, moet namelijk gaaf en glad zijn. Bij spackspuitwerk wordt er namelijk maar een zeer dun laagje aangebracht. Zitten er onregelmatigheden of beschadigingen in het oppervlak? Dan moeten deze eerst worden gerepareerd.

Wegen de voordelen van spackspuitwerk op tegen de nadelen?

Met de voordelen en nadelen van spackspuitwerk op een rijtje kunt u gemakkelijk beslissen waarom u wel of niet voor deze techniek als eindafwerking zou moeten kiezen Voor meer informatie over deze en andere afwerkingstechnieken kunt u contact met ons opnemen.