De 5 voordelen van solar zonwering

De 5 voordelen van solar zonwering

5 voordelen van solar zonwering

Wil je het in de zomer lekker koel houden in huis? Wil je in de winter juist lekker de warmte binnenhouden? Wil je dat op een duurzame en milieubewuste manier doen? Dan is solar zonwering echt iets voor jou! Solar zonwering is namelijk zonwering die op zonne-energie werkt! Zo zorg je voor meer comfort in huis én ben je ook nog eens goed bezig voor de wereld. Lees snel verder.

Zonwering op zonne-energie

Solar zonwering werkt door middel van een zonnepaneel en een accu. Het zonlicht valt op het zonnepaneel en de energie die daardoor wordt aangemaakt, is de energie voor de accu. Je gebruikt dus geen extra elektriciteit voor je zonwering in dit geval. Dat is niet alleen maar milieuvriendelijke, je bespaart er ook nog eens mee op de energierekening.

Soorten solar zonwering – Screens

Het fijne van solar zonwering is dat het in verschillende vormen en soorten verkrijgbaar is. Solar screens zijn bijvoorbeeld ideaal als je het zonlicht in huis wil verminderen, maar niet volledig wil blokkeren. Zo zorg je er met screens voor dat je wel licht in huis hebt, maar je ondertussen ook gewoon op je laptop of je tv-scherm kunt kijken. Ondertussen houd je in de zomer dan toch de meest extreme hitte buiten. Ideaal toch?

Soorten solar zonwering – Rolluiken

Solar rolluiken werken op dezelfde manier als solar screens, alleen zorgen rolluiken ervoor dat je het in huis ook echt volledig kunt verduisteren. Dat is handig als je bijvoorbeeld nachtdiensten draait en overdag dus wil slapen. Het is ook fijn als je overdag in het weekend je favoriete film of serie aan wil zetten. Tot slot bieden solar rolluiken ook nog eens extra veiligheid. Rolluiken, mits gesloten, zorgen er namelijk voor dat inbrekers bijzonder moeilijk je woning binnen kunnen komen. Wel zo prettig!

Meer weten

Wil je meer weten over alles wat met wonen en interieur te maken heeft? Houd dan vooral ons blog in de gaten.