Hoe belangrijk zijn ventilatieroosters?

belangrijk ventilatierooster
Ventilatieroosters zijn onmisbaar om uw huis goed te kunnen ventileren. En dit is belangrijk, want niet goed ventileren kan grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. In dit blogartikel vertellen we u meer over ventilatieroosters.

Waarom ventileren?

Een gemiddeld gezin produceert zo’n 10 liter vocht op een dag door douchen, koken en inderdaad ook door transpiratie. Deze vochtige lucht is een voedingsbron voor ziektekiemen en kan ook gezondheidsklachten als hoesten en keelpijn veroorzaken. Door uw huis te ventileren, wordt de vieze lucht weggezogen en vervangen door vers aangezogen lucht van buiten. Hierdoor wordt ook het vocht afgevoerd en de lucht binnenshuis fris en gezond.

Hoe kunt u ventileren?

Ventileren is het wegzuigen van oude lucht en die vervangen door verse lucht. Dat kan op verschillende manieren. Enkele voorbeelden zijn:
  • Ramen en/of deuren tegenover elkaar open zetten
  • Mechanische ventilatie
  • Via de airconditioning
Vaak worden deze methodes in combinatie met ventilatieroosters gebruikt.

Aandachtspunt bij ventileren

Tegenwoordig zijn de huizen zo goed geïsoleerd, dat een ventilatierooster onmisbaar is voor het aanzuigen van verse lucht. Zonder daalt het zuurstofgehalte binnen snel. Ook creëer je al snel een onderdruk, wanneer je de afzuiging in de keuken aanzet. Een logisch gevolg wanneer je alle lucht afzuigt, maar geen nieuwe lucht aanvoert. Het is daarom noodzakelijk om altijd een verbinding met buiten te hebben. En zeker in de winter is een ventilatierooster daar het meest geschikt voor, omdat je de luchtstand kunt regelen en geen raam open hoeft te hebben. Comfortabel en energiezuinig dus.

Daarom een ventilatierooster

Met een ventilatierooster heeft u altijd een verbinding met buiten. Zo beschikt u over zuurstofrijke lucht en wordt er altijd verse lucht aangezogen, wanneer u vieze lucht van buiten afvoert. U koopt er één bij een specialist in ventilatierooster onderdelen Heeft u vragen of opmerkingen over dit artikel? Of wilt u meer weten over ventileren? Laat het ons gerust weten via ons contactformulier.